İstanbul : Ortaköy Cami

Materyal Türü : KartpostalKonu(lar): TÜRKİYE - İSTANBUL - BOĞAZİÇİ ; ORTAKÖY CAMİÇevrimiçi kaynaklar: |
Bu kayda ilişkin materyal yok
Taranıyor ÇEKÜL BİLGİ ve BELGE MERKEZİ Raflar, Raf Konumu: CEKUL Vakfı Raf Tarayıcısını Kapatın
Kullanılabilir kapak resmi yok
2857 Doğunun çekici yüzü - Karnak - Makere Kraliçesinin adına yapılmış Dikilitaş görüntüsü. Kutsal sulara gömülmüş bulunan Dikilitaş Asouan'dan getirilmiş ve 7 ay gibi kısa bir sürede yerine monte edilmiştir.Tek parçadan oluşan bu muhteşem Dikilitaş 32 metre yüksekliğindedir. 2858 Mısırda Kutsal Aile. Gagliardi tarafından resmedilen bir tablo görüntüsü. 9 Şubat 1906 hatırası. 2859 Luxor'da bir bekçi. Nil nehrinin yanında çamurdan bir yükselti üzerinde oturan ve tüm gece ekinleri gözleyen bekçi. 286 İstanbul : Ortaköy Cami 2860 Mısır - Kahire Kasr el-Nil köprüsü. 400 metre uzunluğundaki bu köprü şehri Gizeh'e ve Piramitler vadisine bağlamaktadır. Köprünün ilk 40 metresi iki kısma dönecek biçimde hareket etmesini sağlamakta olup günde asgari 2 defa açılabilen ve orada bulunan teknelerin yoğunluğuna binaen hizmet vermektedir. 2861 Mısır - Kahire Matarich'te bulunan kutsal Azize su kuyusu.Kutsal Ailenin Mısırda bulunduğu süre içerisinde susuzluklarını gidermek için kullandıkları Su Kuyusu. Bahsi konu suyun yumuşaklığı efsanenin anlattığı gibi Aziz Jesus'nün (İsa'nın) kundağının suya değmesiyle ve bu suda yıkanmış olan kendisinin bu kutsal Azize Su Kuyusunun suyunun hoş tadının kazandığı bilinmektedir. 2862 Mısır - Luxor'da Köylü yatağı - 4000 yıl önce Mısırlılar yataklarını Palmiye ağaçlarından elde ettikleri yaprakların damarlarından yaptıkları tespit edilmiş olup bunların budama bıçagı ile kesildikleri ve çekiçle düzeltildikleri görülmüştür.