Görsel anlatım diliyle sanat tarihi belgesel sinema ve sanat tarihi ilişkisi Ebru Şeremetli ; dnş. Metin Sözen

Yazar:Ebru Şeremetli.
Materyal Türü : TezlerYayıncı: İstanbul 2000-11-29Tanım: Sayfa sayısı: 149 y. Boyu: 30 cm. Nüsha: 2.Konu(lar): BELGESEL FİLMÖzet: Bu çalışmada sinemanın ortaya çıkışı, ilk ürünleri, diğer sanat dallarından ayrılarak bağamsızlaşma koşulları anlatılmış. Aynı zamanda belgesel sinemanın ortaya çıkışı, diğer sanat dalları ile işkisi ortaya konmuş. Bu gelişmeler ele alınarak sinemanın bır sanat dalı olarak nasıl bağımsızlaştığı ve belgesel sinemanın temellerinin nasıl atıldığı incelenmiştir.Özgeçmiş ve zengin bir kaynakça var.

Tez(Yüksek Lisans)--İstanbul teknik Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü