Anadolu Selçuklu ve beylikleri ahşap teknikleri = Die Technıken der holzschnıtzerei zur zeit der seldschuken und wahrend der herrschaft der emirate in anatolien Gönül Öney

Yazar:Gönül Öney.
Materyal Türü : Ayrı BasımlarYayıncı: İstanbul İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Enstitüsü 1969-11-29Tanım: Sayfa sayısı: s. 135-305 Boyu: 24 cm. Ayrı basım.Konu(lar): AHŞAP SÜSLEMEÇevrimiçi kaynaklar: Çevrimiçi erişim için tıklayınız Özet: Anadolu Selçuklularında gelişen ahşap üzerine boyama tekniği özellikle mimariye geçmiş; geç devirde daha da gerçekçi bir dekor gerçekleştirerek Anadolu'da ahşap geleneğini sürdürmüştür. Teknikte pek yenilik yoktur ama farklı bir uslüp geliştirilmiştir.

Sanat Tarihi Araştırmaları III = Kunsthistorische Forschungen III' den ayrı basım.