000 nam a22 7a 4500
041 _afre
090 _a6227
245 _aFas - Mequinez yolu üstünde bir kervansaray'dan görüntüler
500 _aMeknes 16 Ağustos 1913, Sevgili Virgile, Sana acele olarak adres değişikliğimi bildirmek istiyorum. Meknes'teki taburuma geleli 4 gün oluyor. Büyükçe bir şehir ancak Mezagan'daki lanet Kamp kadar monoton değil. 2 günden beri Meknes'te bulunan "Kolonyal" Genel Kurmay'ın Bürolarında sekreter olarak görev yapıyorum. Pazar günü kredi istemek üzere "pret franc" 'a talepte bulunacağım. Hayat daha da güzel olacak. Sana yazdığım esnada, babamdan aldığım mektupta senin Kazablanka'da 3'üncü Muhasebe biriminde görev yaptığını bildirmiş. Sana tavsiye ettiğim yer idi. Bana bu kadar uzun zamandır yazmaman pek hoş değil ama seni affettim. Nasılsın, işinden memnun musun, para durumun nasıl, yeterli paran varmı. Bana durumunu ve yeni yaşam koşulların ile ilgili bilgi ver. Senden haber alamamaktan muzdaribim. Kazablanka'ya Kolonyal Genel Kurmay'a sekreter olarak tayinimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağim. Böylelikle beraber olabileceğiz.
650 0 _916562
_aFAS - MEQUİNEZ - KÜLTÜREL YAŞAM ; MEQUİNEZ - KERVANSARAY - GENEL GÖRÜNÜM
856 _uhttp://katalogtarama.cekulvakfi.org.tr/cgi-bin/koha/opac-retrieve-file.pl?id=7d3a8bda9ccf9d23d69054a712cef57a
856 _uhttp://katalogtarama.cekulvakfi.org.tr/cgi-bin/koha/opac-retrieve-file.pl?id=8c49ef447e963336a0a08ab8e81fa963